Way Back Into Writing

So. Ku buka draft manuscript ku. Page: 224. Words: 41,497. Blank. Ku tatau nak sambung tulis pe. Dah seminggu dah ni. Satu chapter pun tak siap lagi. Another 9 weeks before 2012. Another 30 chapters to finish, if ever. Another 300 pages at least. AT THIS RATE BILA NAK SIAP HOI????

SO APA LAGI??? TULIS LAH HOI!!!

Okokok. I will try. Sangat jeles tinguk orang lain keluar buku baharu occay! Sangat jeles bila pembaca review karya2 tersebut occay! SANGAT!!

Dan sangat jeles juga bila Lutfi Amri di Durham mendapat comments yang pelbagai setiap kali beliau post entry occay! HOW ON EARTH CAN HE FIND TIME FOR ALL THOSE ROYANAN???? AND WHY IS IT THAT EVERY TIME I COMMENT, I GET 'Your comment is awaiting moderation.'???

HOI JANGAN SIBUK ORANG LAIN TULIS LAH! TULIS SENIRI LAH HOI!!

Jap. KEJADAHNYA KU MEROYAN NI???

Okokok. Back to the writing. Basically, I'm worried that I will never be able to finish my book. Books. Dengan segala macam mende yang berlaku sekarang ni, I just can't see the possibility of finishing them on the datelines. MEMANG TERLAJAK DAH KOT! Deadlines. Menulis sebenarnya tak susah. Tapi ntuk terussssssssssssssss menulis tu yang susah. Dan terusssssssssssssssssssssssssssss menulis mende yang sama lagi lah susah. So kepada pembaca yang asyik tanya bila bila bila tu. Fahami lah! Ku meneteskan ayer mata setiap kali ditanya itu. Ku seniri bertanya diri ku tentang itu. BILA BILA BILA.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

But anyways. I need to write something down. So I figured if it's not going to be on the pages of the drafts, then I might as well write for the blog. The thing is I don't have much to tell. My life is not as colourful as *cough* Lutfi Amri *cough* di Durham *cough* or any other person who frequently blog or twit. I mean I don't go out much. I don't watch TV. I work 8-5 most days. I don't talk much. I facebook a lot that's just about it kot. I really want to write. Tapi.

All I have is my imaginations. And my writings. Which is for the time being is... drying up? I need to find my way back into writing.

PEH!! Tulis mende merepek camni meman for sure tadak comments.

Sakit

Okokok. It's not an excuse! Been siyesly ill for the first time this year since last week. Baru kebah demam. And I haven't a write-up since whot? May? I know 'being extremely busy' pun tabley jadi excuse for no updates huh? I'm too pemalas to be busy. My new book is merangkak slowly. Baru sampai Bab 44 kot! Hey, writing this new book is siyes bisnis, occay! I mean this is the siyesest book I've written so far. Siyes kerekter. Siyes themes. Siyes storylines. Siyes intrigues. Siyes deaths. I mean this is cerita orang besar. L.U.V.E., 1 4 3, Ada & Evan tu cerita main2. Cerita happily ever after. But the one I'm working on right now is a total opposite. It is still a love story at its core. But with a darker tone to it. L.U.V.E., 1 4 3, Ada & Evan are all pinkish, reddish, violetish, rainbowish. Yang baharu ni...warna merah darah, gelap mendung, malam hitam. So ntuk menulisnya, ku kena jadi jahat sikit. hikhik Jadi jahat ni penat tahu tak? Ku terpaksa mengusik banyak gadis2 di luar sana. Ku juga terpaksa mengacau laki2. Lepas usik dan kacau, baru lah ku boleh menulis. hikhik Tapi selalunya lepas usik dan kacau tu, ku akan jadi sangat penat. *sebenarnya malas* Jadi ku tulis sikit2 je. Oleh sebab itu, penulisan ku sangat slow dan ku tak update blog.

TETAPI!

Mulai hari ini, ku berjanji akan mengubah sikap ku!

InsyaALLAH, ini malam ku akan habiskan menulis satu muka surat lagi ntuk cerita baharu tersebut. Esok ku akan ganti ntuk sambung Tun Teja Drama Queen a.k.a Oh! 

INI LAH TEKTIK TULIS BERGANTI2!!

Ku terpaksa mengguna tektik tersebut supaya by the end of this calendar year, at least I will be able to publish ONE story. Well, I'm targeting Oh! for that matter since I only need to churn around 150m/s for it as it is going to be one of the Jemari Seni's signature 3-in-1. Dah ada 25 pages dah since whot? March?

I was hoping to get the one I'm writing now to finish first but the process of it is siyesly challenging. Paling cepat siap pun next February kot! So ntuk tidak menghancurkan harapan gadis2 di luar sana, ada baiknya ku menyiapkan Oh! terlebih dahulu. 

So girls, doa2kan ku cepat sembuh betul2 dan boleh sambung menulis.

Oh! Dan ku juga berjanji ntuk akan update blog ini dengan lebih kerap lagi. At least once a week kot? Okokok. Every two weeks. 

Okokok. Every month.

Ku bukan Lutfi Amri di Durham occay!